Vepřové kousky s pepřovou omáčkou

Vepřové kousky s pepřovou omáčkou
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    30 min
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    40 min

Břicháč Tom je pro mě inspirací při zdravé stravě, jediné, co mě při vaření podle jeho knih, kterých jsem hrdou majitelkou trápí je popis ingrediencí. Na některé se občas v postupu zapomene a některé jsou velice neurčité. Připravuji si sama tyto recepty a snažím se je dovést k dokonalosti.

Vepřové kousky s pepřovou omáčkou je fitness (zdravé) jídlo z knihy Nejjednodušší recepty od Břicháče Toma. Recept je snadný a velmi chutný. V původním receptu je zahrnuta rýžová smetana, tu jsem nahradila klasickou zakysanou smetanou. Omáčka se zahustí jednou nastrouhanou bramborou a nic nezkazíte ani pokud přídáte trochu tmavé sójové omáčky (na barvu i na chuť).

Suroviny na vepřové kousky s pepřovou omáčkou

  • 250 g libovějšího vepřového masa (např. pečeně)
  • 300 g brambor
  • 1 bílá cibule
  • lžička kuliček barevného pepře
  • lžička dijonské hořčice
  • 1-2 lžíce zakysané smetany
  • trocha oleje
  • tmavé sójové omáčky (dark soy sauce)
  • sůl & pepř
  • lžička mleté červené papriky
  • voda na podlití

Postup přípravy vepřového s omáčkou z barevného pepře

  1. Pokud nemáte nové brambory, tak je oloupejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Jednu syrovou bramboru si nechte stranou, její škrob poslouží k zahuštění omáčky. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  2. V pánvi si rozpalte olej a na něm restujte cibuli dokud nezprůhlední. Poté přidejte vepřové maso nakrájené na nudličky a orestujte ho ze všech stran tak, aby se zatáhlo. Maso zaprašte lžičkou mleté sladké papriky, 10 vteřin orestujte a poté zalijte 3/4 litrem vody.
  3. Přidejte lžičku kuliček barevného pepře, nastrouhanou bramboru, osolte a opepřete. Vše pod pokličkou poduste zhruba 30 minut. Nakonec vmíchejte dijonskou hořčici, trochu tmavé sójové omáčky, odstavte z plamene a vmíchejte zakysanou smetanu.
  4. Pepřovou omáčku s vepřovým masem podávejte s vařeným bramborem a zeleninovým salátkem.

Další recepty od Břicháče Toma:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.